Holistic – Vår kunskap Din hälsa !

Holistic erbjuder några av marknadens absolut bästa och mest effektiva kosttillskott. De flesta produkter är utvecklade av teamet på Holistic för att vi ska ha full kontroll över effekt, innehåll och kvalitet. Vi strävar efter att alltid använda så rena och naturliga produkter som möjligt. Holistics produkter ingår i ett sammanhang och löser olika problem. De är inte inriktade på en ”quick fix” av symptom utan på att balansera grundläggande obalanser och stödja kroppens egen förmåga till läkning. Genom att fokusera på det långsiktiga perspektivet får man mycket bättre resultat och många symptom blir bättre när man åtgärdat grundorsakerna.
”Att leva ett liv i hälsa är att leva ett liv i balans”.

Bertil Wosk, grundare av Holistic

www.holistic.se


Näring för livskraft!

Ät för att leva
Vi behöver alla mat för att leva, och vi behöver optimal näring för att hålla oss friska långt upp i åren
Det är skillnad mellan mat och näring. En stor andel av dagens kost är näringsfattig. Den innehåller dessutom ofta tillsatser, socker och kemikalier som stjäl näring från kroppen.

Kroppen behöver ca 90 olika näringsämnen för att fungera och för att lägga grunden för optimal hälsa. Många av dessa näringsämnen saknas eller förekommer i allt för små mängder i modern raffinerad kost.

Bara ca 10 % av den svenska befolkningen får i sig den rekommenderade minimala mängden av fem portioner frukt och grönt per dag.
Snabbmat och brist på motion anses vara största boven till snabbt ökade epidemier i fetma, diabetes och andra kroniska sjukdomar.

Optimal näring

Optimal näring ger dig energi samtidigt som den kommunicerar med dina celler och gener – Optimal näring ger dig livskraft. Den är dessutom din bästa försäkring mot sjukdomar.
För att få i dig optimal näring anser vi att du behöver äta en växtbaserad hälsosam kost samt inta kosttillskott.
Tänk också på att varje människa har unika näringsbehov. Dessa behov kan variera beroende på kosthållning, kön, ålder, aktivitetsnivå, arbetsbelastning, vikt, intag av mediciner, förbränningstakt, miljö samt intag av näringsämnen.
Var därför noga när du väljer dina kosttillskott.


Din hud påverkas av det du äter

Många av de hudproblem vi upplever beror på att huden är kroppens största utrensningsorgan. Via huden gör kroppen sig av med många av de föroreningar vi får i oss via allt vi stoppar i oss, luften vi andas – och genom huden. Via huden försvinner även den del av de slaggprodukter som kroppen själv bildar. Därför kan hudproblem ofta spåras till ditt mag-tarmsystem och vad du äter.
Hudproblem är ofta av inflammatorisk art. Därför bör du undvika mat som driver inflammationer.

Exempel på mat som du bör undvika är: socker, vitt mjöl, mjölk, raffinerad mat (hel- och halvfabrikat), snabbmat, läsk och köpt juice, raffinerade oljor och margarin.

En mycket god idé att göra en sk. ”Detox / utrensning” ca ett par gånger varje år för att rensa/rena din kropp & hud.
Bla Holistic har bra och effektiva”Detoxprodukter” ( se webshop )
Att andas ordentligt är otroligt viktigt för kroppen
En lätt andningsövning är:
*Andas ut all luft (medans du tyst räknar till 8)
*Andas in, fyll magen och sedan bröstet med luft (medans du räknar till 8)
*Håll andan (medans du räknar till 8)
Börja om o gör gärna detta 8 ggr ( morgon och kväll ).

Holistic